01. mart 2019.
Proslavili smo 25. rođendan pogona antibiotika u Dubovcu
Pre tačno 25 godina, pokrenuta je proizvodnja antibiotika u proizvodnom sajtu u Dubovcu. Ovaj jubilej bio je prilika da zajedno obeležimo četvrt veka uspešnog poslovanja, sumiramo rezultate prethodnih godina i da sa još većim entuzijazmom razgovaramo o planovima za budućnost.

Osvrćući se na rane početke proizvodnje kada je Dubovac bio mali pogon Panfarme, ćerke kompanije Hemofarma, osnovane za proizvodnju i promet generičkih lekova, rukovodilac proizvodnje u pogonu antibiotika Dušan Sefčik pozdravio je sve prisutne koleginice i kolege. „Naš narod lepo kaže – zdrav čovek ima puno želja, a bolestan samo jednu. Teško je i da zamislimo koliko puta su Amoksicilin i ostali naši proizvodi bili ispunjenje te iskonske želje. Tu činjenicu nikada nismo i nećemo smetnuti sa uma – istinska briga za zdravlje ljudi”, poručio je Dušan na početku svog obraćanja.

Ovaj rođendanski jubilej bio je zgodna prilika da se prisetimo prvih 25 godina rada, ali i čestitamo koleginicama i kolegama koji su u proteklom periodu ostavili veliki trag. „Postepeno smo širili paletu naših proizvoda, instalirali novu opremu, uvećavali i rekonstruisali proizvodni prostor, ispraćali prijatelje u penziju i dočekivali nove. Vremenom smo postali – ključni proizvodni centar antibiotika ne samo u Hemofarmu već i u STADA grupi”, istakao je Dušan.

Prema njegovim rečima, iako je u ovom pogonu trenutno zapošljena 51 osoba, te davne 1994. priliku da radi u farmaceutskoj industriji dobilo je 28 ljudi. Čak polovinu ovog broja čine koleginice i kolege koje su u Hemofarmu još od pokretanja proizvodnje i predstavljaju jezgro malog tima u Dubovcu. Sve do danas, oni redovno prate visoke zahteve ove industrije i ispunjavaju sve neophodne kriterijume za rad.

31. maj 2019.
Hemofarm obeležio 59 godina uspešnog poslovanja
15. maj 2019.
Zdravstveni izveštaj STADA grupe za 2019.
27. mart 2019.
Delegacija Udruženja nemačke privrede za istočnu Evropu u poseti Hemomontu
Hemofarm A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac, Srbija
tel +381 13 803 100, fax +381 13 803 100
Pratite nas: