Delegacija Udruženja nemačke privrede za istočnu Evropu u poseti Hemomontu
27. mart 2019.
U okviru višednevne zvanične posete Crnoj Gori, delegacija Udruženja nemačke privrede za istočnu Evropu (German Eastern Business Association) već prvog dana svog boravka u crnogorskoj prestonici posetila je Hemomont, obišla pogon za proizvodnju SNUP-a i razgovarala sa rukovodstvom kompanije.

Poslovnu delegaciju koju je predvodio direktor Udruženja Mihael Harms, činili su predstavnici nemačkih kompanija i zvaničnih institucija. Velika grupa poslovnih ljudi iz Nemačke u poseti je Crnoj Gori u periodu od 27. do 29. marta sa zadatkom da razgovara sa predstavnicima Vlade i kompanija koje u njoj posluju o ekonomskoj situaciji i perspektivi nemačko-crnogorske ekonomske saradnje.

Ovom prilikom generalni direktor Hemofarma Ronald Zeliger imao je dvojaku ulogu: kao predsednik Nemačko-srpske privredne komore pod čijom ingerencijom se nalaze i druga tržišta u regionu, bio je član ove delegacije, dok je tokom popodnevnog dela posete zajedno sa rukovodstvom Hemomonta imao i ulogu domaćina.

Snežana Perović, Tanja Vidić i Filip Trajković u ime Hemomonta, zajedno sa generalnim direktorom Hemofarma, predstavili su članovima delegacije poslovanje i rezultate Hemomonta, a posebno zadovoljstvo pričinio je obilazak pogona za proizvodnju sterilnih nazalnih sprejova SNUP. Kako većina članova ove delegacije do sada nije imala priliku da uživo prati proizvodnju lekova i preparata, posebno ne u sterilnim uslovima, momenti od pripreme za ulazak u pogon, suočavanja sa hladnom komorom, uvidom u proces sterilizacije, punjenja do pakovanja speja, izazvali su veliku pažnju gostiju.

Obilazak pogona SNUP-a završen je posetom mobile rac skladištu sa 2.600 paletnih mesta, nakon čega je usledio i jednočasovni sastanak članova delegacije sa domaćinima. Ovom prilikom razgovarano je o poslovnim rezultatima kompanije, dosadašnjim investicijama i planovima za naredni period, kao i o standardima koje jedna farmaceutska kompanija treba da postigne kako bi izvozila na tržište EU.

HEMOFARM A.D.
Beogradski put bb, 26300 Vršac
tel.: +381 13 803 100

Poslovni centar Hemofarm A.D.
Prote Mateje 70, 11000 Beograd
tel.: +381 11 381 1200

svakodobro@hemofarm.com